Adamecz József - dob / a zenekar hátulütője /

jozsi.jpg

 1965-ben született Nagykátán.
Zenei tanulmányait hegedűszakon kezdte, majd hat év sikertelenség után abba is hagyta. Ezzel párhuzamosan, ha csak tehette mindig dobolt. Ezt megelégelve, 13 éves korában édesapja bevitte a helyi étterem zenekarához, ahol ott is ragadt a „gyerek”.
 1978-79-ben
Jávori Vilmos növendéke. Pár év kihagyás után, 1983-ban Gáti Pál felkészítette egy B kategória vizsgára, s 1984 tavaszán ezt sikeresen le is tette, így előadóművészi működési engedélyt kapott. Sok „Homokórán” lepergett idő, és számtalan „eladott menyasszony” után 1988-ban Nesztor Iván megváltoztatta szemléletét, s még ebben az évben tagja lett a Wei Wu Wei zenekarnak. Itt játszik 6 és fél évig.Velük rögzíti élete első, és sokáig egyetlen lemezét. Ezzel egy időben egyre több lehetőséget kap különböző zenekarokban (tag, helyettesítés, session feladatok), mint pl. Relax, Palermo Boogie Gang, Wee Dot, Blues for Men,Makó és Jeruzsálem, Éliás Projekt, Muddy Shoes.
 1993-98 között a
Sonor dobok, és Zildjian cintányérok, dobverők magyarországi endorsere.Több alkalommal szerepel az évente megrendezendő Ceglédi Nemzetközi Dobos és Ütős gálán, a Budapesten hagyományos Dobos Farsangon.
 1997-98-ban több külföldi szerződés alkalmával bejárja a fél világot (na jó, csak az egyharmadát).
 1999-től Gyenge Lajos állandó helyettese a
Hobo Blues Band-ben.
 2000-05 között a
Cool Miners partizenekarban szórakoztatja a nagyérdeműt. Rendszeresen felbukkan a Fábri Show-ban, mint helyettes ütős, ezt követően részt vesz a Cotton Club Singers nagyszabású Sinatra turnéjában és koncertfelvételén 2002-ben, ütősposzton. Innen egyenes út vezet oda, hogy Berdisz Tamás helyettese legyen számos alkalommal a Singers-ben. A TV2-n sugárzott Szulák Andrea Show-ban játszó (később Liptai Claudia Show) Kosz Szilveszter által vezetett Groove Dealers tagja. Ez a formáció kíséri Szulák Andreát turnéján, s három alkalommal a Művészetek Palotájában. Közben létrejön a Pribojszki Mátyás Band, akikkel egy fantasztikus lemez elkészítése után nagyon sok hazai és külföldi koncerten vesz részt. Ezt a korszakot /2003-08/ egy koncert DVD kiadása zárja.
 2003-ban és 2008-ban részt vesz a
Fritz Jazz Band (később Joe Fritz Band) munkájában, ezt egy-egy lemezzel örökítik meg.
 2006-ban meghívást kap barátja, Nagy Szabolcs szerzői lemezének felvételeihez.
 2007-ben két alkalommal helyettesíti Dörnyei Gábort a
Stúdió 11-ben, ahol Szulák Andreát kísérik a Győri Színházban és a Művészetek Palotájában.
 2007 végén
Little G.Weevil alias Szűcs Gábor blues gitáros, énekes Angliában megjelenő lemezén szerepel, majd 2008-ban Little G. meghívására Magyarországra érkező amerikai blues harmonikás Billy Gibson turnéján vesz részt.
 2009-ben lemezt készít az evangélikus egyház keretein belül működő
Szélrózsa Band-del, és a régi barátokból álló Blues Transit zenekarral.
 2009 áprilisában a
Török Ádám és a Mini-ben váltja Köves Miklós Pinyót. Természetesen tagja a City Music Band-nek, s megfordul még itt-ott, bár már figyelmeztették, hogy ez egy dobosnak nem túl előnyös… (ugye értjük a tréfát…?)
back_barna.png