Várnai Miklós

miki.jpg

 1957-ben születtem Debrecenben.
 1962-ben, azaz 5 éves koromban kezdtem el hegedülni a kisújszállási zeneiskolában, ahol kiváló tanárok sora tanított. Az ott eltöltött 8 esztendő meghatározta az életemet, amely idő alatt a hegedű mellett még 5 évig klarinétozni is tanultam. Sajnos egy balszerencsés döntés miatt mégsem a zenei pályát választottam 14 évesen, és így kerültem vissza szülővárosomba, Debrecenbe, ahol a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola tanulója lettem. A diákévek alatt kötöttem örök barátságot mostani főhangszeremmel, a gitárral, és mint pol-beat előadó kezdtem próbálgatni magam a színpadon. Még ezen időszak alatt szerveztem meg az első zenekaromat, amely tagok közül többen is hivatásos zenészek lettek velem együtt.
 1977-ben már okleveles építész technikusként kezdtem meg a gitártanulmányaimat Virágh József tanár úrnál a Szófia utcai OSZK stúdióban, ahol 1979-ben „B” kategóriát szerezve hivatásos előadóművész lehettem.
 Még ebben az évben bevonultam katonának és az Egri Helyőrségi Zenekar 3. klarinétosaként töltöttem 22 hónapot a hadseregben. Innen leszerelve kerültem ki 1981. október végén Norvégiába, ahol a Perjési Géza vezette kiváló Bakony trióban kezdtem meg a külföldi tapasztalatszerzést, és a profi zenekari munkát! 1984 februárjában váltam ki, és alakítottam meg a saját zenekaromat CITY MUSIC BAND néven. Az aktív külföldezést 2003 júniusában függesztettem fel családi okok miatt, és választottam a számomra újabb kihívást jelentő szólista formációt.
 A külföldön töltött 22 év alatt 10 évig játszottam Norvégiában, és Finnországban, majd hajókon JAHRE Line, Larvik Line, DFDS, Color Line, NORTH SEA Ferries, EPIROPTIKI Cruise Line, ROYAL OLYMPIC Cruise Line. Ezt követte Németország, és Hollandia, majd 1997-től 2002-ig a Kanári szigeteken szórakoztattam zenekarommal a vendégeket a gyönyörű RIU, és BARCELO hotelekben. Ezt követve a FESTIVAL Cruises, EUROPEAN VISION nevű hajóján játszottunk a Karib tengeren, később a Földközi tengeren egészen 2003 június végéig.

back_barna.png